Festival de Titelles del Moianès | in English | en español |

El Festival de Teatre de Titelles del Moianès, l’únic de declarat àmbit comarcal a Catalunya, pretén esdevenir una cita anual del millor d’aquest gènere escènic, volent arribar al màxim de població local, però també atreure l’atenció dels mitjans i aportar visitants de més enllà de la comarca, que vulguin gaudir de la programació i de l’entorn moianenc.

Calders va acollir del 28 al 30 de juliol 2017, la 1a edició del Festival. Un festival que, com el seu propi nom indica, té voluntat d’arribar als deu municipis que conformen aquesta comarca recentment creada. I és que la comarca natural del Moianès va rebre el ple reconeixement administratiu i polític el 2015, per bé que ja havia existit com a sotsvegueria, des de l’inici del segle XIII, fins a la implantació del decret de Nova Planta, cinc segles més tard.
Programa

Es va programar una exposició dedicada als 35 anys de la Companyia Rocamora Teatre. Un taller de construcció de titelles de papiroflèxia impartit per l’artista plàstica i titellaire tailandesa Arunee Vasanserekul. I dues representacions teatrals amb l’espectacle “Solista” de Rocamora Teatre i “L’antiquotidianitat” de la Companyia d’Eudald Ferré.
Imatges

Al setembre de 2015 per celebrar-ne la inauguració, l’Espai Animacions organitza l’Aplec Titellaire de Calders. Vista la bona acollida que va tenir l’Aplec, es va decidir promoure el Festival de Titelles del Moianès, que després d’un intent inicial al 2016, va tenir la seva primera Edició efectiva el darrer cap de setmana de juliol 2017 -tot i que encara d’àmbit local-, al municipi de Calders.